Bewust en Energiek Opvoeden

Cursus voor bewust positief opvoeden

Het opvoeden van een kind is een ontdekkingstocht waarvan je vooraf geen idee hebt hoe deze gaat verlopen. Het is een boeiend proces dat je samen met je kind en je partner, of mede-ouder, aangaat. Als ouder beschik je over een ‘schat’ aan kennis en inzicht waarvan je misschien niet altijd bewust bent. In de cursus krijg je, samen met andere ouders, meer inzicht en zelfvertrouwen als opvoeder. Kortom, alleen kan je veel maar samen sta je sterker.

Opvoeden leer je vooral in de praktijk. Gewoon door het te doen met je hart en met je hoofd. Het oefenen met vaardigheden en het delen van ervaringen kunnen je hierbij helpen. Zeker als het gaat om dingen die niet vanzelf gaan en die je lastig vindt. In de cursus ‘bewust en energiek opvoeden’ sta je stil bij jouw ideeën over opvoeden en wat past bij jouw kind. Want wat ‘goed’ is voor jou en je kind(eren), weet jij zelf het beste, elke gezin is echter uniek.

Voor wie?

De cursus is voor alle opvoeders. Je kunt de cursus alleen of samen met je partner volgen. Vanwege het interactieve karakter is het de bedoeling dat je alle vier de bijeenkomsten aanwezig bent. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. De investering is € 195.- bij individuele deelname en €275.- per koppel van 1 gezin.

Cursusleiders

De cursus wordt gegeven door Corné van Nispen. Corné heeft een pedagogische achtergrond en veel ervaring binnen het spectrum van gedragsondersteuning en ontwikkeling. Daarnaast is hij trainer bij het CJG (centrum jeugd en gezin) in Breda en eigenaar van Cornectie. Een onderneming in gedragsverandering en ontwikkeling.

Data

De cursus “Bewust een energiek opvoeden” bestaat uit vier avonden van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur kun je alvast terecht voor een kopje koffie en thee.

Informatie en aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corné van Nispen, tel: 06-28829717 of stuur een mail naar info@cornectie.nl

Ervaringen over deze cursus

“Echte aandacht werkt, meer begrip voor de kids gekregen en daardoor geduldiger geworden.”
“Ervaringen delen maakt me bewust, van mijn rol als opvoeder.”
“De cursus heeft me meer zelfvertrouwen gegeven als opvoeder.”