Eigen Roem

Eigen roem, wees trots op jezelf!

Soms heb je van die dagen waarop je ineens beseft dat toeval écht niet bestaat. Gisteren had ik zo’n avond.

Ik ben op dit moment bezig met een training inspirerend leiderschap en daarbij word ik geconfronteerd en gespiegeld met issues die bij mij spelen. En dan ontmoet je ineens een man die ervoor zorgt dat alle kwartjes weer op zijn plaats vallen en je weer met een glimlach kunt kijken naar het proces dat je aan het doorlopen bent.

Het gesprek dat ik had was met een man op leeftijd met een levenservaring waar je u tegen zegt. Hij begon te vertellen en ik was meteen gefascineerd door de manier waarop hij sprak. Wat me het meest inspireerde in het amusante gesprek dat ik met hem had, was dat toen ik in zijn ogen keek ik niet een man op leeftijd zag maar een ondeugend kereltje. Hoe mooi is dat?

Het gesprek deed mij beseffen dat we in het dagelijks leven veel te veel bezig zijn met wat er allemaal niet is. Ook ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik mezelf vergelijk met anderen en dan vind dat zij meer hebben bereikt dan ik. Gisterenavond werd ik in het gesprek gespiegeld in wat er allemaal wél was in mij en toen kwam ook weer het besef; wat een energie geeft dit! Ik heb me dus voorgenomen om me te gaan focussen op wat ik allemaal wél heb en er trots op te zijn. Met meer aandacht ga ik genieten van de mooie dingen op mijn pad en de uitdagingen die voor me liggen met de ontwikkeling van Cornectie, want wat ben ik trots op mezelf dat ik deze weg ben ingeslagen en wat vind ik het fijn om te werken aan een blijvende gedragsverandering; ook bij mezelf! Immers:

ALS JE DOET WAT JE DEED, KRIJG JE WAT JE KREEG!

Genieten van je eigen roem geeft energie en positiviteit. Ik ben trots op Cornectie, ik ben benieuwd naar jouw reactie. Waar ben jij trots op bij jezelf?