Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde, bestaat dat?

Of stellen we eigenlijk allemaal voorwaarden, ook als het onze partner of kinderen betreft? Als je onvoorwaardelijk van je partner houdt, heb je dan een relatie met alleen maar pieken? De ander mag dan namelijk zonder dat er voorwaarden gesteld worden helemaal zichzelf zijn en als je partner dat dan ook naar jou toe doet, dan zou je toch zeggen dat het altijd een groot feest is? En waarom komt het dan dat er zo veel stellen toch besluiten om ieder hun eigen weg te gaan? Vaak wordt er aangegeven, we zijn uit elkaar gegroeid. En begrijp me niet verkeerd want ik wil geen waardeoordeel geven maar wat mij bezig houdt is: hoeveel onderhoud is er gepleegd aan de relatie? Je auto gaat eens in de zoveel tijd naar de garage, je huis wordt opgeschilderd en je relatie, wat doe je daarmee?

Ik ben al sinds mijn zestiende samen met mijn vriendin. En geloof me, dat is geen relatie die alleen maar pieken heeft gekend. We hebben ook zware tijden gehad, zeker in de periode toen ons jongste zoontje ziek was. In die periode dacht ik met regelmaat: we delen dezelfde voordeur. Hoe is het ons gelukt om hierdoor heen te komen? In de eerste plaats door te blijven praten met elkaar en je gevoelens te delen.
Maar het belangrijkste wat ik in periodes waarin het even wat minder gaat altijd doe, is de focus leggen op wat ik wél heb. En iedere keer kom ik er dan achter dat dat zoveel is, dat ik me besef dat het weer tijd is om onderhoud te plegen.
In ons werk zetten we ons vaak voor de volle 100% in om doelen en resultaten te halen. Maar als we gaan naar de essentie van het leven dan kom ik toch echt uit bij mijn gezin. Dus hoe gek is het dan dat daar in verhouding vaak veel minder tijd en energie naar uit gaat? Hebben we onze focus dan wel bij hetgeen liggen dat er écht toe doet?

Een mooie quote die ik eens heb gelezen is:

Er is nog nooit iemand geweest die op zijn sterfbed dacht: had ik maar wat meer gewerkt!

Om iedereen te helpen die ook onderhoud wil plegen aan zijn relatie, hebben mijn vriendin en ik een hele mooie workshop gemaakt. Wil je naast je auto, je huis en je loopbaan nu ook je relatie eens een mooie inspirerende onderhoudsbeurt geven, dan nodig ik je van harte uit!